Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΈΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΕΣ ΣΤΑ 100 ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΉ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΉ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΊΖΟΥΝ ΟΙ ΟΡΓΑΝΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗ ΧΏΡΑ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΑ:

Δευτέρα 6 Νοέμβρη 

- Στις 7.30 μ.μ., σε εκδήλωση της ΤΟ Περιστερίου Αττικής, στο Θέατρο Πολιτών (Τεγέας και Μονής Δαμάστας), θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο και μουσικό αφιέρωμα.
- Στις 6.30 μ.μ., σε εκδήλωση των ΚΟ Κορυδαλλού, στο Πνευματικό κέντρο - αίθουσα «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» (Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης), θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
- Στις 6.30 μ.μ. η ΤΕ Μαγνησίας θα προβάλει το βίντεο - αφιέρωμα για την Οκτωβριανή Επανάσταση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γ. Μαστρογιάννη, μέλος της ΤΕ, στα γραφεία της ΤΕ Μαγνησίας (Γαλλίας και Π. Μελά).
- Στις 7.30 μ.μ. η ΚΟΒ Νέας Ιωνίας διοργανώνει εκδήλωση - παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. Θα μιλήσει ο Κώστας Στεργίου, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας και βουλευτής του ΚΚΕ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας.

Τρίτη 7 Νοέμβρη

- Στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του ΕΚ Ιωαννίνων θα γίνει προβολή dvd για την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση από την ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Τετάρτη 8 Νοέμβρη

- Στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων, η ΤΟ Β/Δ Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χρηστίδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
- Στις 7.30 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι», (Ιερά οδός 154 & Νάξου Αιγάλεω – στάση Μετρό Ελαιώνας) η ΤΟ Νοτιοδυτικών συνοικιών καλεί στην πολιτική – πολιτιστική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».
- Στις 7.00 μ.μ., οι ΚΟ Καλλιθέας καλούν σε συγκέντρωση στο Αμφιθέατρο του 1ου Λυκείου Καλλιθέας (ΙΖΟΛΑ) με ομιλητή το Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ. Θα υπάρχει έκθεση βιβλίου και φωτογραφικού υλικού.
- Στις 7.00 μ.μ., οι ΚΟ Βύρωνα καλούν σε συγκέντρωση - βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της Εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», στην αίθουσα του Δημαρχείου (Καραολή & Δημητρίου) με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.
- Στις 7.00 μ.μ., οι ΚΟ Υμηττού καλούν σε συγκέντρωση- βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό», στην αίθουσα του Δημαρχείου (Πλ. Κων/πολεως) με ομιλήτρια τη Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ.
- Στις 7.30 μ.μ. στα Γιάννενα σε εκδήλωση της ΤΕ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ στην αίθουσα «Λόγου και Τέχνης» του Πανεπιστημίου στο κτίριο Β Εστιών θα μιλήσει ο Νεκτάριος Τριάντης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο βασισμένο στο βιβλίο του Τζον Ριντ «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση για τα επιτεύγματα και τις κατακτήσεις του σοσιαλισμού καθώς και έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».
- Στις 7.30 μ.μ., η Τομεακή Οργάνωση Αρτας διοργανώνει εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο. Θα μιλήσει η Μαρία Ανδρεάδου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή (dvd) αφιερώματος για την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Πέμπτη 9 Νοέμβρη

- Στις 6.30 μ.μ., η Τομεακή Επιτροπή Καρδίτσας διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση για την παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Ξενοδοχείο «ΚΙΑΙΡΙΟΝ». 
- Στις 7 μ.μ., η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει κεντρική πολιτική εκδήλωση στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου. Θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο», από τη θεατρική ομάδα Ηρακλείου της ΚΝΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση-αφιέρωμα για τα 100 Χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Στη 1 μ.μ. οι Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο διοργανώνουνεκδήλωση με θέμα: «Αλήθειες και ψέματα για το Σοσιαλισμό! Μια συζήτηση που επιβάλλεται να γίνει!» στο μικρό αίθριο του Πανεπιστημίου, με ομιλητής Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ
- Στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ 4ου Διαμερίσματος Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό» με ομιλητή το Πέτρο Κρίκη, μέλος της ΤΕ Θεσσαλίας, στο ΚΑΠΗ-πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου.
- Στις 7 μ.μ., η ΚΟΒ Νεάπολης διοργανώνει εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό» με ομιλήτρια τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στα ΚΑΠΗ Νεάπολης. 

Παρασκευή 10 Νοέμβρη

- Στις 6.30 μ.μ. η ΚΟ Περάματος καλεί σε συγκέντρωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περάματος (Λ. Δημοκρατίας 22), με ομιλητή τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 11 Νοέμβρη

- Στις 7 μ.μ., η ΤΟ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος των Ελλήνων εργατών και του ποντιακού ελληνισμού στην Οκτωβριανή Επανάσταση και στη σοσιαλιστική Οικοδόμηση», στο Κλειστό Γυμναστήριο «Χολίδης». Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα στο επαναστατικό τραγούδι από το συγκρότημα της ΤΟ Δυτικών Συνοικιών του ΚΚΕ. 
- Στις 8 μ.μ., η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση στην Ιόνιο Βουλή με προβολή της ταινίας «Παιδαγωγικό Ποίημα».  Θα λειτουργούν εκθέσεις εικαστικών από Κερκυραίους καλλιτέχνες, έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», φωτογραφίας και ιστορικού υλικού.
- Στις 7 μ.μ. η ΚΟ Στυλίδας διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου του ΟΣΚ στο πάρκο του Λαού. Θα προβληθεί βίντεο για την Οχτωβριανή Επανάσταση, θα μιλήσει ο Αντώνης Αλεξός, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
- Στις 7 μ.μ. οι Κομματικές Οργανώσεις Ελασσόνας του ΚΚΕ πραγματοποιούν εκδήλωση στην αίθουσα «Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη», με ομιλητή τον Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση Ρώσικων επαναστατικών τραγουδιών από τους Δημήτρη και Αποστόλη Φωτιάδηκαι προβολή βίντεο. 

Κυριακή 12 Νοέμβρη

- Στις 7 μ.μ., η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση στην Ιόνιο Βουλή Θα μιλήσει η Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος του Γραφείου Περιοχής Ηπείρου, Κέρκυρας Λευκάδα του ΚΚΕ. Θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικό πρόγραμμα και κινηματογραφική προβολή αφιερωμένα στην Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Θα λειτουργούν εκθέσεις εικαστικών από Κερκυραίους καλλιτέχνες, έκθεση βιβλίου των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», φωτογραφίας και ιστορικού υλικού.
- Στις 7 μ.μ. η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου (Πανεπιστήμιο Κορίνθου). Θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στην ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων στην ΕΣΣΔ και πως αυτό εκφραζόταν στην καθημερινή ζωή του εργάτη, προβολή βίντεο της ΚΕ, έκθεση για την Οκτωβριανή επανάσταση, έκθεση με εκδόσεις της Σύγχρονής Εποχής. 
- Στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κάρολος Κουν στον Άλιμο θα μιλήσει η Φρόσω Κονδύλη μέλος του Τομεακού Γραφείου της Οργάνωσης Νότιου Τομέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Δευτέρα 13 Νοέμβρη

- Στις 6.30 μ.μ., στον πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια, η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Νίκο Χριστάνη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προβληθεί βίντεο αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση. 
- Στις 7 μ.μ. σε εκδήλωση της ΤΟ Λευκάδας του ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επιπλέον θα προβληθεί ντοκιμαντέρ, ενώ στο χώρο θα υπάρχει και έκθεση για τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού.
- Στις 7.30 μ.μ., εκδήλωση της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με τίτλο, "Ο Σοσιαλισμός η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα", με ομιλητή τον Τάσο Αντωνίου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την Οκτωβριανή επανάσταση, με υλικά από τις μέρες της επανάστασης και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Τετάρτη 15 Νοέμβρη

- Στις 7 μ.μ., στην Επισκοπή Νάουσας, βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Οι Έλληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ» από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σάββατο 18 Νοέμβρη

- Στις 7 μ.μ., μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου